El Ple de Badalona d’aquest dimarts. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Badalona ha donat llum verda a la moratòria en l’atorgament de noves llicències per a sales joc i d’apostes a la ciutat. En la sessió del Ple del mes de juliol celebrada aquest dimarts, els grups han aprovat per unanimitat aquesta suspensió, que permetrà frenar la instal·lació de nous establiments durant un any mentre es treballa en una regulació de l’activitat d’aquesta mena de locals.

Malgrat donar suport a la proposta, les formacions de l’oposició han reclamat que aquesta moratòria també pugui tenir un caràcter “retroactiu”, una característica que permetria aturar l’obertura del polèmic bingo al barri de Llefià. Per la seva banda, el govern local sí que s’han compromès a fer un “replantejament” sobre la “implantació i ordenació” dels locals d’apostes al municipi durant aquest any de suspensió.

En la sessió d’aquest dimarts també es portava a aprovació l’esperat Pla de Reactivació Econòmica i Social. El punt, però, ha estat finalment retirat per l’alcalde Xavier García Albiol després de rebre nombroses crítiques per part dels grups de l’oposició, que asseguraven que el plantejament presentat al Ple no és el mateix que es va aprovar en el Consell de Reactivació Econòmica i Social, on també hi participaven les entitats.