Una de les últimes protestes que han tingut lloc a la Badalona per reclamar l’accés a l’habitatge de les famílies vulnerables. Foto: Guanyem

L’Ajuntament de Badalona ha decidit adherir-se a dues iniciatives impulsades per la Generalitat de Catalunya en matèria d’habitatge. Segons informa Badalona Comunicació, el consistori encapçalat per Xavier García Albiol veu en el projecte Reallotgem que ha presentat aquesta setmana el Departament de Territori i Sostenibilitat una oportunitat per reduir la llista d’espera de la Mesa d’Emergència municipal, que ja compta amb 178 famílies inscrites.

En aquesta mateixa línia, el govern del PP també ha iniciat els tràmits per adherir-se al Programa 60/40 de la Generalitat, una iniciativa que permet que famílies amb pocs recursos puguin accedir al mercat de l’habitatge de la mà del govern català i dels consistoris. Aquesta alternativa permetria aconseguir lloguers socials per una trentena de famílies de la ciutat gràcies a la mediació de les dues administracions amb els propietaris privats.

Recordem que el grup d’ERC i diverses entitats locals ja es van adreçar a principis d’aquesta setmana al govern del PP per demanar que tingués en compte el projecte Reallotgem, que permetria que l’Agència d’Habitatge de Catalunya llogués pisos privats buits per poder-ne cedir l’ús a famílies de la ciutat en situació de vulnerabilitat. Des de la Generalitat apunten que l’Ajuntament podria accedir a una partida de més de 600.000 euros per finançar el projecte fins al setembre del 2021.