El Ple de l’Ajuntament de Badalona d’aquest dimarts. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Badalona ha donat llum verda a l’esperada reforma del Mercat de Llefià. En la sessió ordinària del Ple del mes de març celebrada aquesta tarda, els grups han aprovat l’inici dels tràmits per a la licitació de les obres a l’equipament, que han de permetre que una cadena de supermercats pugui ubicar-hi una de les seves botigues.

La proposta ha tirat endavant amb el suport del grup del PP i malgrat l’abstenció de Guanyem, que ha justificat el seu sentit de vot en la manca de voluntat municipal de fer un “debat polític sobre el model de mercats”. Per la seva banda, els populars han criticat que l’executiu trigués cinc mesos a portar l’expedient a Ple, una circumstància que des del govern local argumenten en les poques facilitats que va posar el PP pel que fa al traspàs de competències.

En la sessió d’aquest dimarts també s’han aprovat dos punts referents a la implementació d’una Zona de Baixes Emissions (ZBE) al municipi. Per una banda, les formacions han aprovat per unanimitat la constitució la comissió d’estudi que elaborarà l’ordenança preliminar per restringir la circulació de vehicles, un pas essencial per poder aplicar la ZBE a la ciutat.

Tanmateix, el PP i el PSC han unit forces per donar llum verda a una moció presentada pels populars que demanava que s’estableixi una moratòria en la posada en marxa de la normativa, tenint en compte la situació de crisi actual i la pujada del preu del combustible. Aquest punt ha servit per evidenciar diferències entre les diferents forces que conformen l’executiu, ja que tant els comuns com JxCat hi han votat en contra -com també ho ha fet Guanyem- mentre que ERC s’hi ha abstingut.