Pancarta de protesta al carrer Enric Borràs. Foto: @PacifiquemEnric

L’Ajuntament de Badalona ha anunciat aquest dijous que reduirà un 35% el trànsit de dues línies d’autobús per iniciar la pacificació del carrer Enric Borràs. En un comunicat, el consistori apunta que la mesura acordada amb els veïns -que preveu canvis en el recorregut de les línies afectades- arrencarà aquesta mateixa setmana i permetrà disminuir el pas de vehicles per la via i el soroll que se’n deriva.

L’acord entre govern local i veïns es produeix després de diversos mesos de protestes per part dels afectats, que reclamaven la pacificació d’aquesta transitada artèria badalonina i denunciaven el mal estat de la via amb originals publicacions a les xarxes socials. Amb aquesta actuació, el consistori modifica el recorregut de les línies M1 i M6, anul·lant el tram que passava pels carrers Enric Borràs i Mossèn Anton Romeu i substituint les parades eliminades amb la incorporació de noves.

“Aquest canvi suposa una gran millora en la qualitat de vida dels veïns de la zona, que en els darrers anys havien vist com el trànsit d’autobusos en el carrer d’Enric Borràs s’havia multiplicat, convertint-se en un indret ple de soroll i fum”, assegura al respecte el regidor de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gràcia, que apunta que també s’està treballant amb els veïns per impulsar un projecte d’urbanisme tàctic per avançar en la pacificació de la via. En aquest sentit, el govern local també preveu realitzar una renovació del ferm de la calçada.