El ple extraordinari de l’Ajuntament de Badalona d’aquest dilluns. Foto: Aj.

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat aquest dilluns la renovació del conveni per a la delegació a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) de les competències en la prestació del servei de transport adaptat per a persones amb discapacitat i mobilitat reduïda. En una sessió extraordinària, els grups municipals han donat el seu vistiplau per unanimitat a prorrogar aquesta cessió un any més, des d’aquest mateix octubre fins al setembre del 2021.

Des de l’oposició s’ha reclamat al govern municipal que tingui en compte les reclamacions dels usuaris -recollides per diverses entitats com Deixem de Ser Invisibles- que demanen una major flexibilitat pel que fa al nombre de viatges permesos, que segons l’actual conveni és de només vuit viatges al mes. També s’ha instat el consistori a tenir en compte a les associacions a l’hora de conformar la Comissió Tècnica que ha d’estudiar la redacció del nou conveni d’aquí a un any i a incrementar la partida pressupostària destinada a aquest servei.

En aquest sentit, el regidor de Serveis Socials, Miguel Jurado, ha demanat “sentit comú” a la resta de grups municipals i ha recordat que primer s’ha de “pagar a temps” a les empreses prestadores d’aquests serveis. Segons ha detallat Jurado, l’Ajuntament deu prop de 7.000 euros a una d’aquestes companyies, un deute que és fruit de la “mala gestió des del 2017”.

Per altra banda, el ple també ha aprovat la continuïtat del servei de telecomunicacions del consistori amb el contractista anterior fins que un nou adjudicatari es faci càrrec de la prestació del servei. El punt ha tirat endavant amb els vots a favor de totes les formacions excepte Guanyem i JxCat, que han decidit abstenir-se.