El Ple d’aquest dimarts a l’Ajuntament de Badalona. Foto Ajuntament

L’Ajuntament de Badalona ha recuperat aquest dimarts la presencialitat del Ple municipal amb una sessió marcada pels problemes estructurals de la institució. El retrobament dels grups al plenari després de l’esclat de la pandèmia del coronavirus ha coincidit amb la presentació dels comptes de l’any 2021, que es tradueixen en un nou augment del romanent de tresoreria, que ja se situa en els 152,8 milions d’euros.

Segons ha explicat el regidor d’Hisenda, Recursos Interns i Personal, Manel Sorribas, durant el 2021 només es va executar el 54% de les partides del pressupost dedicades a béns i serveis i tampoc es va superar el 6,6% en l’execució de les inversions acordades. Tot plegat, suposa que el consistori va tancar l’any amb un superàvit de més de 45 milions d’euros. “Som el segon ajuntament de Catalunya amb més romanent de tresoreria per darrere de Barcelona. A aquest pas acabarem sent el més ric i el que menys gasta per habitant”, ha assegurat la regidora de Guanyem Carme Martínez, que ha convidat tots els grups a fer autocrítica i treballar plegats per abordar una problemàtica que sembla endèmica al municipi.

Precisament, l’altra gran protagonista del Ple ha estat una altra qüestió que fa temps que arrossega la ciutat: la manca de manteniment dels equipaments municipals. La problemàtica ha aparegut al Ple de la mà d’una moció presentada per Guanyem per reclamar la reobertura de la biblioteca de Can Casacuberta, que porta gairebé dos anys i mig tancada. En la seva intervenció, la regidora de Cultura, Anna Maria Lara, s’ha compromès a mantenir informades les formacions i la ciutadania de l’estat de les obres a les instal·lacions i ha assenyalat que el cas de Can Cascuberta només és la punta de l’iceberg. “Si féssim una revisió exhaustiva dels equipaments, n’hauríem de tancar més de quatre”, ha lamentat Lara, que considera essencial l’elaboració d’un pla d’equipaments per evitar que aquesta situació continuï cronificant-se.