L’alcalde Albiol acompanyat del regidor Miguel Jurado i el president de la FAVB, Julio Molina, en la presentació del programa d’ajudes aquest dimarts. Foto: Aj.

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha presentat aquest dimarts un programa d’ajudes per al pagament dels rebuts de l’aigua, la llum i el gas que anirà destinat a persones majors de 60 anys amb pensions no superiors als 900 euros mensuals. Segons ha detallat el popular en una roda de premsa, per tal de poder accedir a aquestes subvencions, els interessats hauran d’acreditar que són els titulars del comptador del subministrament.

“Ara més que mai es necessita el suport de l’Ajuntament per poder tirar endavant i per aquesta raó es posa en marxa aquest primer programa de subvencions”, ha assenyalat Albiol, que ha afegit que l’ajut no arribarà “a qui no el mereix, als que ocupen habitatges de manera il·legal i conflictiva”.

La previsió és que -en col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)- es puguin destinar fins a l’any 2023 un total de 2,5 milions d’euros a aquest programa d’ajudes, que pretén “pal·liar l’impacte econòmic que l’actual crisi sanitària està provocant en les persones més grans d’aquest municipi”.

A la presentació d’aquest dimarts també hi ha assistit el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona (FAVB), Julio Molina, que ha valorat positivament el programa perquè “dona cobertura a un percentatge molt significatiu de la ciutadania”.

El període en què es podran sol·licitar les ajudes anirà del dia 1 d’octubre de 2020 i fins al 31 de març de 2021. Les sol·licituds es podran tramitar mitjançant una cita prèvia a les Oficines Municipals de cada districte des del pròxim 1 d’octubre fins al 31 de març del 2021.