ADIF preveu col·locar unes pantalles de prop de quatre metres en alguns trams de la Rambla de Badalona. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Badalona ha decidit presentar al·legacions contra el projecte per instal·lar pantalles acústiques a les vies del tren de la Rambla de Badalona. En una sessió extraordinària del Ple celebrada aquest dijous, els grups municipals van ratificar la seva negativa unànime a la iniciativa impulsada per ADIF amb l’objectiu de reduir el soroll del pas dels combois pel nucli urbà.

En el document d’al·legacions aprovat per totes les forces, el consistori considera que la col·locació d’aquests plafons provocaria un “fort impacte visual”, alterant dràsticament un espai catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) com és la Rambla. També apunta que hi ha alternatives “més ajustades a la finalitat que es persegueix” i emplaça els responsables d’ADIF a pactar una solució de comú acord que sigui més idònia i que no atempti contra una part del patrimoni de la ciutat.

“No es tracta d’obrir una batalla política en contra de ningú. Estem d’acord que hem de seguir treballant per reduir la contaminació acústica, però en cap cas aquestes solucions poden malmetre el patrimoni de la ciutat”, assenyalava l’alcalde Xavier García Albiol en la sessió d’aquest dijous, on es va mostrar obert a treballar conjuntament amb ADIF per trobar una solució alternativa. Els grups d’ERC i Guanyem van aprofitar el torn de paraula per demanar al consistori que faci front comú amb la resta de municipis catalans afectats i per reclamar un millor manteniment de les vies.