La marxa va fer un reconeixement al col·lectiu trans. Foto:Twitter (@GuanyemBDN)

Badalona va mostrar el seu orgull LGTBI dissabte passat. Més d’un centenar de persones van celebrar la primera Marxa de l’Orgull de la història de la ciutat i van omplir els carrers badalonins dels colors de l’arc de Sant Martí. En declaracions a Badalona Comunicació, el col·lectiu LGTBI Tornem-hi (que organitzava l’esdeveniment) va qualificar la mobilització d’èxit. Tot i l’amenaça de pluja, els badalonins i badalonines no es van quedar a casa.

L’acte va començar amb la lectura del manifest a la plaça de la Vila, que va comptar amb la participació de l’alcalde i representants de tots els partits polítics amb representació al Ple. També hi van participar activistes pels drets LGTBI d’altres ciutats veïnes, com els membres del col·lectiu Entenem LGTBI de Santa Coloma.

Immediatament després de la lectura del manifest va començar la marxa reivindicativa, que va baixar pel carrer del Mar fins a l’Escola del Mar, acompanyada pel grup de batucada Badalona Batec, formada per alumnes de les escoles badalonines i membres de la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Badalona (FAMPAS), els quals van amenitzar la festa.

La desfilada va tenir un reconeixement especial també pel col·lectiu transsexual, que va lluir una bandera gegant que cobria bona part del carrer.

La marxa va desfilar pel passeig marítim i va acabar amb un recital de poemes a càrrec de l’artista trans Bruno Cimiano, el qual va estar acompanyat a la guitarra per Cris Blasco en la presentació del seu llibre de poemes de temàtica transsexual Pelos y hogares.

Finalment, la festa va acabar a prop del mar amb les actuacions musicals del discjòquei PD Cooba i el concert de l’artista Perroserpiente. Des de Tornem-hi esperen que la festa de l’orgull es consolidi a la ciutat i torni a celebrar-se l’any que ve.