El batlle del PSUC va governar entre el 1979 i el 1983. Foto: Ajuntament

Màrius Díaz, el primer alcalde de Badalona després de la dictadura franquista, serà nomenat fill adoptiu de la ciutat. Abans, però, aquest reconeixement haurà de ser aprovat al Ple municipal.

Es tracta d’un honor que s’atorga a les persones que, tot i no haver nascut al municipi, hi han estat molt vinculades al llarg de la seva vida. Així, l’alcalde Álex Pastor va anunciar, dilluns a través de les xarxes socials, que presentaria aquesta proposta per a Díaz perquè “la seva dedicació va ser clau per al desenvolupament de la ciutat en molts àmbits”, des de l’urbanisme fins a la cultura. El regidor d’ERC, Oriol Lladó, va donar suport a la idea al·legant que l’exbatlle “es mereix això i més”.

Màrius Díaz va néixer a Barbastre (Aragó) el 1933, però als anys 50 va arribar a Badalona. A finals d’aquella dècada va començar a militar al PSUC, que aleshores treballava en la clandestinitat, i va contribuir que la formació es fes forta a nivell local. Vint anys més tard, el 1979, Díaz va poder encapçalar la llista del seu partit a les eleccions municipals, aconseguint l’alcaldia fins al 1983.

ESMENA DEL PP
El PP, segons va avançar Badalona Comunicació, presentarà una esmena al Ple per tal que també es reconegui l’exalcalde Joan Blanch com a fill predilecte de la ciutat. El batlle socialista, que va morir l’any 2014, va governar del 1983 al 1999.