ajuntament Badalona

L’Ajuntament de Badalona. Foto: Arxiu

El Servei de Patrimoni de l’Ajuntament no disposa de cap inventari municipal dels edificis ocupats per entitats, ni tampoc hi ha cap normativa interna que reguli com s’han de fer les cessions d’ús dels béns immobles municipals.

La mancança es va fer pública arrel d’una petició de transparència de Guanyem al govern local en què demanaven informació de tots els locals municipals cedits a entitats o associacions: “És un mal estructural, premeditat i endèmic; un model clientelar que es respira històricament als diferents ajuntaments”, diu la regidora de Guanyem Nora Sansebastián.

Va ser la resposta del Servei de Patrimoni municipal a la pregunta de Guanyem la que va disparar l’alarma de la manca de l’inventari: “És evident que procedeix regularitzar la cessió dels immobles municipals en sentit genèric i específicament a les entitats i associacions veïnals del municipi”, diu la mateixa resposta.

El primer tinent d’alcalde Àlex Montornès va proposar a la tertúlia del BDN Matí encetar el debat de l’aprovació d’un reglament de cessió dels locals municipals el mandat que ve, per tal que hi hagi “un debat serè”, cosa que segons assegura Montornès, “no es pot fer amb garanties a set mesos de les eleccions”.

Minuts més tard, i al mateix programa radiofònic, l’alcalde Rubén Guijarro també parlava al respecte: “Difícilment podem revertir una situació que ve de fa anys en els 11 mesos que portem de govern”. Va recordar també que el Ple va aprovar l’adquisició d’un aplicatiu informàtic per endreçar el patrimoni recentment.