L’edifici de l’antiga fàbrica CACI està situat a l’avinguda d’Eduard Maristany de Badalona. Foto: AMB

L’antiga fàbrica de la CACI de Badalona no acollirà el Museu del Còmic de Catalunya. Així ho ha confirmat aquest dimecres el consistori després que un nou moviment des del govern espanyol hagi fet reactivar un projecte que porta més d’una dècada aturat.

Segons avança l’Ara, el ministeri de Cultura liderat per Miquel Iceta ha mostrat la seva predisposició a cedir a un futur Museu del Còmic part del fons de l’Arxiu Lafuente, una gran col·lecció amb els treballs d’artistes moderns i contemporanis de renom. Aquesta possibilitat, però, requereix la posada en marxa de la iniciativa, que fins ara semblava destinada a ubicar-se a la CACI.

Tanmateix, l’executiu encapçalat per Rubén Guijarro té altres plans i està treballant per impulsar a l’antiga fàbrica del litoral badaloní un nou projecte vinculat a la innovació i que comptaria amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). “Si podem fer un museu del còmic a Badalona, en un altre espai, benvingut sigui. Però estem acostumats a titulars que no es concreten”, ha assegurat en declaracions a Badalona Comunicació aquest dimecres la segona tinent d’alcaldia, Aïda Llauradó.