Local menors no acompanyats

Estava previst que el local s’instal·lés en aquesta antiga llar d’infants. Foto: Google Maps

El centre de menors no tutelats que es projectava al barri del Remei de Badalona finalment no obrirà. El Servei de Llicències d’Obres i Activitats de l’Ajuntament ha donat per caducada la llicència concedida a la Fundació ISOM el juliol de 2019. Segons detallen els tècnics municipals en un informe, s’han esgotat “tots els terminis” per a l’inici de les obres. Ara el centre hauria d’iniciar de nou els tràmits, però segons fonts municipals la nova llicència no tindria possibilitats de prosperar. La possible obertura del centre de menors havia generat un fort rebuig veïnal. “Un centre d’aquestes característiques en un barri com el Remei podria generar problemes de convivència”, admet l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro.

La Fundació ISOM va demanar la llicència d’obres i de canvi d’activitat de l’immoble del número 840 del carrer Guifré el juliol de 2019, ja que l’edifici on s’havia d’obrir el centre de menors havia estat una escola bressol. Ni els usos ni la distribució dels espais eren compatibles i calia fer-hi una reforma a fons.

Malgrat disposar dels permisos, l’empresa no va iniciar les obres i va haver de demanar una pròrroga de la llicència l’octubre de l’any passat. Ara, gairebé un any més tard, l’Ajuntament ha constatat que els treballs tampoc s’han engegat i el Servei de Llicències ha donat per caducada la llicència urbanística.