Els diners de la subvenció s’han de destinar al bàsquet base. Foto: Penya

El Club Joventut de Badalona està a la corda fluixa. En el terreny esportiu l’equip és l’últim classificat de la Lliga Endesa i en l’àmbit econòmic la junta d’accionistes valorarà el 22 de març la possible dissolució de l’entitat a causa de la falta de la seva falta de liquiditat.

En aquest escenari el club podria rebre aviat una bona notícia en forma de diners. La Fundació Badalona Capital Europea del Bàsquet ja ha enviat a l’Ajuntament la documentació perquè el Ple municipal perquè autoritzi el pagament de 700.000 euros, procedents del cànon que paga l’empresa Sacresa per l’explotació dels terrenys on s’ubica el Màgic. Ara bé, aquests diners no es podrien destinar a despeses relacionades amb el primer equip, ja que el seu destí ha de ser el bàsquet formatiu.

VOLEN GARANTIES
El govern municipal està valorant com tramita l’ajuda i encara no ha decidit en quina sessió del Ple la sotmetrà a votació. En aquest sentit, fonts municipals apunten que l’executiu vol tenir “garanties” que entregar aquests diners a la Penya no suposi cap greuge a l’Ajuntament en un futur. Dit d’una altra manera, el govern local vol assegurar-se que la Penya tindria prou diners per retornar la subvenció en el cas que més endavant no pogués demostrar que el destí dels diners rebuts ha estat el bàsquet base.

Recentment la Fiscalia de Barcelona va arxivar una investigació que assenyalava possibles irregularitats en les ajudes gestionades per la Fundació Badalona Capital Europea del Bàsquet.