presentació oficial del torneig

Imatge de la presentació oficial del torneig. Foto: Twitter (@guijarroruben)

Gairebé quatre dècades després, la Copa del Rei de bàsquet torna a Badalona, ciutat que se n’orgulleix de ser “el bressol del bàsquet català”. La cita és l’esdeveniment esportiu més important de tot l’any i la ciutat contempla els darrers preparatius “amb molta il·lusió”, segons explica a Línia Nord l’alcalde de la ciutat, Rubén Guijarro.

El batlle ho viu amb una motivació especial, tot recordant el seu passat com a jugador i entrenador de la Unió Bàsquet Llefià: “Tenim ganes que tot comenci i que la ciutat llueixi”. S’espera que gairebé 30.000 persones assisteixin a la Copa, un gruix de gent que ha provocat un “ple de places hoteleres i dels Airbnb de tota la ciutat”, declara Guijarro.

La mobilitat del públic serà una qüestió cabdal perquè tot surti com ha de sortir. L’alcalde explica que els assistents estaran informats des que posin un peu a l’aeroport. Allà hi haurà un punt d’informació que indicarà on són i com arribar a les cinc fan zones que s’han preparat, així com informació sobre els indrets turístics més remarcables de la ciutat. A banda, des de l’Ajuntament expliquen que s’ha preparat un servei de busos llançadora gratuïts que connectaran les cinc fan zones amb Llefià (on es disputarà la Minicopa) i el polígon de Can Ribó (la zona de discoteques que acollirà La Nit de la Copa). “També estem parlant amb TMB perquè es perllongui l’horari de metro la nit de divendres”, informa Guijarro.

Inversió i beneficis

La previsió de l’Ajuntament és que l’organització de la Copa del Rei permeti a la ciutat guanyar “entre 4 i 5 milions d’euros de beneficis directes”, ha assegurat l’alcalde. Una xifra que, en cas d’assolir-se finalment, suposaria doblar la inversió duta a terme pel govern municipal per acollir la competició. A banda, el consistori compta que l’impuls internacional de la marca Badalona aporti fins a 10 milions d’euros, de manera indirecta. “S’ha de tenir en compte que els drets d’emissió dels partits els té una operadora que emet a tot el món. És a dir, a la Xina estaran veient Badalona gràcies a la Copa”, conclou Guijarro.