L’alcalde es va reunir amb l’AMPA de l’escola BDN Port. Foto: AMPA BDN Port

L’alcalde Álex Pastor es va reunir ahir amb la comunitat educativa i es va comprometre a realitzar millores urgents als camins escolars i als accessos de vianants als centres educatius, després que un pare de família fos atropellat dilluns quan creuava el pas de vianants que condueix a l’escola Badalona Port.

Al tancament d’aquesta edició, l’home es trobava encara a l’UCI, amb diverses fractures, però fora de perill. En resposta a l’atropellament, la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Badalona (FAMPAS) va convocar dimarts un tall del trànsit al carrer Indústria, davant l’escola Badalona Port.

Però els talls de trànsit es van estendre dimecres a altres escoles i instituts de la ciutat, com l’escola Ventós Mir i l’escola Progrés, que es van solidaritzar amb el pare de família afectat i van aprofitar per a tornar a exigir, com han fet diverses vegades, camins segurs per anar a l’escola.

Aquestes mobilitzacions van aconseguir que l’alcalde es comprometés ahir a regular el semàfor de l’encreuament de carrers on va tenir lloc l’atropellament, perquè els vehicles no puguin creuar quan el semàfor de vianants està en verd. Des de FAMPAS asseguren que Pastor també es va comprometre a posar reductors de velocitat als passos de vianants per accedir als centres i a marcar amb colors les zones escolars.

La presidenta de FAMPAS, Mireia López, assenyala que han demanat a l’alcalde que els passos de vianants a les zones escolars siguin elevats i ha manifestat que aquests compromisos assumits poden fer que es desconvoquin els talls de trànsit programats per a aquesta setmana. “Sortim esperançats de la reunió”, va afirmar l’AMPA de BDN Port a Twitter.