Albiol Banc Aliments

Albiol, a la nova seu del banc d’aliments l’octubre del 2020. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Badalona es quedarà aquest desembre sense el Banc d’Aliments Badalona Sud. La notícia saltava la setmana passada quan la Creu Roja avançava a Badalona Comunicació que no continuaria gestionant el servei perquè no s’havia licitat la renovació del contracte. La situació, però, és encara més preocupant: l’entitat porta sense contracte des del juny del 2020, és a dir, gairebé 19 mesos. Durant aquest temps, el deute acumulat pel consistori amb la Creu Roja ha ascendit a més dos milions d’euros.

Segons apunta el regidor de Protecció Social, David Torrents, aquest és un “problema sobrevingut” heretat del mandat del PP i ara s’està treballant per “redimensionar el servei” i trobar alternatives per a les més d’un miler de famílies que atenia el banc d’aliments. La previsió és que Càritas assumeixi l’atenció d’unes 300 famílies del total d’afectades i que la resta puguin ser ateses a través d’altres serveis municipals com les targetes moneder.

Per la seva banda, des del PP atribueixen a motius “totalment tècnics” l’endarreriment en el pagament a la Creu Roja. Els populars asseguren que es van presentar factures pel servei a l’entitat que en aquests moments estan sent “auditades” per la Intervenció Municipal.

Fonts municipals confirmen que es van presentar factures, però apunten que es va fer sense contracte ni adjudicació del servei, un moviment que podria estar motivat per la impossibilitat d’aprovar un nou pressupost.

Des de la Creu Roja lamenten haver de deixar de prestar el servei i assenyalen a Línia Nord que han aguantat “tot el que han pogut” i que tornaran a presentar-se si s’acaba licitant el servei.