Un dimoni símbol del capitalisme, amb un cigar havà i les butxaques plenes de bitllets, està a punt de ser cremat, i el combustible és el mateix petroli que l’ha enriquit durant anys.

Aquesta al·legoria de la crisi serà la figura que es cremarà el proper 10 de maig, nit de Sant Anastasi, a la platja de Badalona. L’autor és Xavier Martin Sancho, que ha titulat el seu treball “El Dimoni ho té cru”, en un evident joc de paraules. Martin Sancho va néixer a Badalona fa 32 anys i actualment viu a Vilassar de Mar. Ha estudiat arquitectura i ha treballat en diversos despatxos. També ha participat en concursos de còmic on ha guanyat un parell de premis.

El premi per a aquest disseny guanyador és de 1.000 euros. El jurat ha declarat finalistes del “XIII Premi de Disseny del Dimoni de Badalona – Crema’l Tu!” els dimonis amb els títols: Planeta Piruleta, d’Albert Navarro, i Alçat, de Carles Carreras Serra.

La tradició de la Cremada del Dimoni data de 1940, i l’any 1991 va ser declarada festa d’interès turístic per la Generalitat de Catalunya.

WhatsAppEmailTwitter