Badalona Copa Rei

Badalona ha estat finalment la ciutat escollida com a seu de la pròxima Copa del Rei de bàsquet. Foto: Ajuntament

Badalona serà la seu de la Copa del Rei de bàsquet del 2023. Segons ha avançat el Diari de Badalona i ha pogut confirmar Línia Nord, la ciutat ha estat finalment l’escollida per acollir la pròxima edició d’aquesta competició estatal, superant d’aquesta manera altres municipis que també havien presentat candidatura com Barcelona.

La proposta de Badalona –que tornarà a acollir la competició oficial gairebé quatre dècades després– tenia com a principal punt fort el factor emocional i la “singularitat” d’una ciutat que compta més de 300 equips i prop de 3.000 llicències en competicions federades. En aquest sentit, el Club Joventut Badalona actuarà com a gran amfitrió cedint per a l’ocasió el Palau Municipal d’Esports, que té capacitat per acollir més de 12.000 espectadors.

Segons informa el consistori en un comunicat, la Copa del Rei es disputarà a l’Olímpic entre els dies 16 i 19 de febrer del 2023 i comptarà amb la participació de la Penya i dels set equips millor classificats durant la primera volta de la pròxima edició de la Lliga Endesa. “Avui és un dia històric per a Badalona, ja que s’ha aconseguit fer realitat una reivindicació de dècades i es compleix un somni. Ens mereixem la Copa del Rei com ningú i serem els millors amfitrions. Aquesta és la Badalona en positiu en la qual creiem, la Badalona imparable que il·lusiona”, ha assenyalat al respecte l’alcalde Rubén Guijarro.