El festival es va inaugurar divendres passat. Foto: Twitter (@Cryptshow)

Un any més, Badalona esdevé la capital del terror, la fantasia i la ciència-ficció en el marc del Cryptshow Festival. La 13a edició d’aquest certament internacional de curtmetratges va arrencar divendres passat i s’allargarà fins al 7 de juliol, amb projeccions i activitats diverses per a tots els públics durant els caps de setmana.

Enguany tot el festival s’emmarca sota la temàtica dels quaderns de bitàcola, “un recurs originari de la marina mercant”, el qual “ha esdevingut un mecanisme introspectiu” molt ric per a les històries de fantasia i terror.

La programació va arrencar divendres passat al Círcol, amb la projecció de La dona a la lluna (1929) de Fritz Lang, musicalitzada en directe per Agustí Busom, i va continuar dissabte amb una jornada plena de literatura, amb especial èmfasi en la lectura Poètica Coemeterium, a càrrec de Marçal Font i Sàgar, al Cementiri de Sant Crist.

SEGUEIX EL TERROR
Les sessions centrals del festival, però, comencen avui al Círcol, amb la primera projecció juvenil, en la qual es podran veure curts com La Noria de Carlos Baena o Milk de Santiago Menghini, entre altres pel·lícules. Els joves de la ciutat podran participar també en un taller de maquillatge d’efectes especials, abans de les sessions juvenils d’avui i demà.

Els curtmetratges en competència es podran començar a veure des de demà, també al Círcol, on tindran lloc les primeres tres sessions oficials. La nit de divendres acollirà, a més, la primera de les “nits asiàtiques”, en les quals es projectaran dues premières a Europa: les produccions xineses Demon Hunter Nezha, de Luo Le, i Detective Dee: Road to Hell, de River Huang.

El gran dia del Cryptshow serà dissabte, amb el lliurament dels XIII Premis Serra Circular, dotats amb 666 euros, pels qual en aquesta edició competeixen més de 250 curtmetratges de 43 països. El certamen també reconeix amb el premi honorífic els directors Mamoru Oshii i Sebastià d’Arbó.

El festival tancarà aquesta edició diumenge amb la projecció a l’aire lliure dels millors curtmetratges d’enguany, en una gala de cloenda a La Donzella Club.