Albiol Banc Aliments

Albiol, a la nova seu del banc d’aliments l’octubre del 2020. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Badalona ha decidit portar el contracte del Banc d’Aliments Badalona Sud al Tribunal de Comptes per presumptes irregularitats. Segons ha avançat l’agència EFE, el consistori denuncia d’aquesta manera el servei adjudicat per l’executiu aleshores liderat per Xavier García Albiol a la Creu Roja, que va deixar de prestar el servei el passat desembre després de gairebé 19 mesos sense contracte. Durant aquest temps, el deute acumulat per l’administració local amb l’entitat va acabar superant els dos milions d’euros.

En concret, la Creu Roja va estar operant sense contracte des del juny del 2020, quan s’hauria d’haver licitat la seva renovació. Tampoc es va fer efectiva cap mena de pròrroga del servei adjudicat. Des del PP asseguraven el passat novembre a Línia Nord que sí que es van presentar factures pel servei a l’entitat, però que aquestes estaven sent “auditades” per la Intervenció Municipal.

Precisament, fonts municipals confirmaven que les factures es van presentar sense contracte ni adjudicació del servei, un moviment que podria haver estat motivat per la impossibilitat d’aprovar un nou pressupost i que ara haurà d’investigar el Tribunal de Comptes per esclarir si s’ajusta a la legalitat.

Sobre el contracte ara en discussió, els populars recorden que va ser el PSC qui va adjudicar inicialment aquest servei durant l’estat d’alarma i asseguren que es van limitar a donar continuïtat a l’atenció a les famílies en els mesos posteriors. “Era un servei imprescindible per donar menjar en una situació d’emergència com la que vivíem”, apunta la formació, que remarca que el Banc d’Aliments atenia setmanalment prop de 7.000 persones.