El Ple de l’Ajuntament de Badalona d’aquest dilluns. Foto: Ajuntament

Pas endavant a Badalona per garantir que les entitats cobren les subvencions del 2021. En una sessió extraordinària del Ple celebrada aquesta tarda, els grups han aprovat per unanimitat la incorporació al pressupost vigent de part del romanent per poder fer efectiu el pagament d’aquestes ajudes, que per problemes tècnics i administratius s’havien retardat.

“Tots coincidim que aquesta manera de tramitar s’ha d’acabar, per això portarem a Ple la proposta per redactar una ordenança de subvencions”, ha assegurat en la seva intervenció el regidor de Govern i Seguretat Ciutadana, Christian Carneado, que ha remarcat que enguany el període de tramitació ha estat “extraordinàriament curt”.

Des de Guanyem -grup que ha forçat la celebració d’aquest Ple- han reclamat celeritat amb l’elaboració d’un reglament i han recordat que moltes entitats depenen d’aquesta bonificació per poder seguir amb la seva activitat. “Les subvencions es van convocar molt tard i el govern no ha estat prou àgil en aquests mesos. Tenim un problema clar i evident que anem denunciant any rere any. Seria important que aquesta fos l’última vegada que ens hem de trobar en aquesta situació”, ha assenyalat contundent la regidora Carme Martínez.

Per la seva banda, el PP ha refermat que la convocatòria de les ajudes del 2021 no es va fer molt més tard que altres anys i ha apuntat que cap dels partits que han governat poden “treure pit” per la gestió de les subvencions.