El Ple d’aquest dimarts a l’Ajuntament de Badalona. Foto: Aj.

L’Ajuntament de Badalona ha aprovat per unanimitat aquest dimarts l’ampliació d’usos de l’equipament de l’antiga fàbrica CACI. En la sessió ordinària del Ple celebrada aquesta tarda, els grups municipals han donat llum verda de manera provisional a la modificació del tipus d’activitat que podrà acollir l’espai, un tràmit que permetrà que l’imponent edifici del litoral badaloní es converteixi en la nova seu de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) i en el centre d’operacions del projecte del Hub Internacional de Coneixement per al Desenvolupament Sostenible i la Pau a les Tres Xemeneies.

Les formacions també han donat el seu vistiplau in extremis i amb polèmica a la pròrroga del contracte municipal de neteja de via pública i recollida de residus, que finalitzava el pròxim 28 de febrer. El punt -que ha tirat endavant gràcies a l’abstenció “responsable” del PSC, ERC i comuns i malgrat la negativa de Guanyem i JxCat- ha aixecat molta polseguera, ja que l’executiu encapçalat per Xavier García Albiol va assegurar fa nou mesos que estava enllestint un nou contracte que encara no està a punt.

La sessió d’aquest dimarts ha arrencat amb una Declaració Institucional en commemoració del Dia Internacional de les Dones i per refermar el compromís ferm amb l’equitat de gènere i amb l’aprovació d’un tràmit per avançar en la millora urbana del passatge Fortuny, l’espai on s’ha de construir l’edifici que servirà per reallotjar les famílies afectades per l’expropiació del terreny destinat a la construcció del lateral nord de l’autopista C-31.

En l’apartat de mocions, els grups de l’oposició han forçat l’aprovació d’una moció per establir una moratòria de sis mesos en l’enderroc de l’antiga fàbrica Mobba, una proposta que té l’objectiu de poder consensuar una solució alternativa que permeti mantenir el projecte artístic i creatiu de l’espai sense haver de renunciar a la instal·lació de la zona verda reclamada pels veïns. La iniciativa ha comptat amb la negativa del PP, que ha demanat sense èxit la retirada de la moció per no posar “pals a les rodes” i que considera que no només es tracta d’una qüestió legal sinó de “justícia” amb els veïns de la zona.