Miquel Buch va participar en la Junta de Seguretat Local. Foto: Ajuntament

Els fets delictius han crescut un 6,7% el darrer any a Badalona. Així ho va explicar el conseller d’Interior, Miquel Buch, dilluns passat després de la Junta de Seguretat Local. Com va recollir l’ACN, el titular d’Interior es va comprometre a incrementar el nombre d’agents de Mossos d’Esquadra que hi ha a la ciutat (tot i que no va especificar-ne la xifra), però va deixar clar que “Badalona és una ciutat segura”, ja que també ha crescut l’activitat policial, els fets resolts i les detencions en un 4,3% respecte de l’any passat.

Buch va destacar que a la ciutat hi ha 67,4 fets penals per cada mil habitants, una xifra que està deu punts per sota de la mitjana catalana (76,6 fets per cada mil habitants). El conseller va remarcar també que “la policia està lluitant contra aquests actes” i va recordar que la meitat dels fets penals són furts i estafes. En aquests casos, segons Buch, “l’autoprotecció del propi ciutadà” és un element important, tot i que també va afirmar que hauria d’anar acompanyat d’un “enduriment del codi penal en cas de reincidència”.

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, va assegurar que no estan contents amb les dades, però va destacar que cal “analitzar-les en el context de Catalunya i Barcelona”, on les xifres de fets delictius encara han augmentat més.

Pastor va informar que “han pujat un 9,4% els delictes contra la seguretat viària” i que la policia “ha intervingut un 62% més en robatoris amb intimidació o violència i un 51% en robatoris a l’interior de vehicles”. L’alcalde va demanar també una millor coordinació entre dels cossos policials per potenciar la vigilància de les zones d’oci nocturn de la ciutat.

L’OPOSICIÓ, DISCONFORME
En declaracions a Badalona Matí, representants del PP i de Guanyem Badalona en Comú van denunciar que la Junta de Seguretat Local no va donar en realitat cap solució a la situació d’inseguretat que denuncien els veïns.

“La Junta de Seguretat va ser una presa de pèl. La inseguretat a Badalona ha augmentat un 6,7% i confirma el que estem denunciant nosaltres i els veïns: Badalona és una ciutat insegura i exigim solucions”, va dir el president del PP local, Juan Fernández.