Dies després del crit d’alerta del grup de veïns del barri del Progrés per l’augment del 82% dels seus lloguers, el líder d’En Comú Podem al Congrés dels Diputats, Jaume Asens, i la primera tinenta d’alcalde, Aïda Llauradó, van visitar la zona per parlar amb els inquilins afectats.

Segons ha explicat Llauradó a Línia Nord, va ser una trobada “molt positiva” amb els veïns, que estan avançant amb l’organització i assessorant-se per actuar conjuntament contra el fons d’inversió immobiliari propietari dels habitatges.

Els representants dels comuns van conèixer de primera mà la situació dels afectats. “Hi havia un cas d’un inquilí que en quinze dies havia de respondre al pagament”, diu Llauradó. La presidenta de Badalona En Comú Podem explica que “la majoria són famílies que no reben ni necessiten ajudes socials per viure i paguen de 800 a 1.200 euros de lloguer, però no poden fer front al fet que els apugin el preu d’aquesta forma”.

Des de la Plataforma Sant Roc som Badalona també valoren positivament la trobada, però esperen que no sigui “fum preelectoral” i que l’interès es mantingui després del 10-N.