El curs es va inaugurar dijous passat. Foto: Twitter (@FampasBadalona)

El nou curs escolar es va inaugurar oficialment fa una setmana, però la Federació de Mares i Pares d’Alumnes (FAMPAS) de la ciutat i alguns partits de l’oposició assenyalen que l’Ajuntament no ha complert amb part dels compromisos que va assumir abans de l’estiu.

El Ple va aprovar per unanimitat el 30 de juliol la moció “L’educació no fa vacances”, en la qual es comprometien a convocar una Junta de Portaveus especial abans de l’agost per “informar amb detall de com estan tots els temes pendents i especialment els temes esmentats: quina és la proposta per resoldre el petit manteniment, quina és la planificació d’obres d’aquest estiu, quines les propostes per resoldre el tema del menjador a l’escola Llibertat i l’escolarització a la Zona 6”.

Aquesta Junta de Portaveus, però, encara no s’ha celebrat, com ha denunciat Guanyem Badalona. Fonts municipals expliquen a Línia Nord que s’està treballant en un pla de manteniment per a les escoles, però que aquest encara no està enllestit, i que les construccions “avancen tal com s’havia acordat en una reunió que es va fer amb el departament a finals de juliol”.

Mentrestant, l’escola Llibertat encara no té menjador. Des del govern municipal asseguren que s’està treballant amb la Generalitat, que és qui té el pressupost. De la mateixa manera, fonts municipals recorden que la situació de les famílies que s’han quedat sense places públiques a la Zona 6 depèn només de la Generalitat, que és “qui ha parlat directament amb les famílies”.

La moció de finals de juliol també preveia la convocatòria d’una “sessió urgent” del Consell Escolar Municipal (CEM), però des de FAMPAS alerten que encara no tenen data. Fonts municipals avisen que la convocatòria es farà quan tinguin “tots els representants de tots els grups municipals” i que la idea és fer-ho les pròximes setmanes. La Junta de Portaveus, per altra banda, es convocarà “en els pròxims dies”, segons el govern local.

MALESTAR A LES FAMÍLIES
“Estem igual que al juliol, pel que fa a informació i novetats”, apunten des de FAMPAS a Línia Nord. L’entitat ha mostrat el seu malestar perquè considera que encara no ha rebut cap informació sobre com se solucionarà el problema de manteniment dels centres educatius ni sobre en quin estat es troben les construccions d’escoles pendents. Critiquen que no han rebut cap retorn per part del govern municipal i insisteixen en la necessitat d’una millor planificació.