Els actors de “Badalona, la mar d’històries” recollint la Guineueta. Montse López

El Teatre Zorrilla va acollir, el passat divendres, la Nit de les Guineuetes, la festa organitzada pels Amics del Teatre Zorrilla que premia els millors espectacles culturals (ja siguin de teatre, música o dansa) que s’han representat a Badalona durant el darrer any.

Abans del lliurament de premis, però, el President dels Amics del Teatre Zorrilla, Jau­me Arqué, va commemorar el Dia Mundial del Teatre (que se celebra el 27 de març) amb la lectura de les peticions per a Badalona. I és que Arqué va reclamar a Badalona Cultura, l’ens que gestiona els tres equipaments culturals de la ciutat des de fa un any, un consell assessor que vetlli per la millora del funcionament. El President de l’entitat va posar com exemple la reducció en la venda d’abonaments d’aquest any que, segons Arqué, es deu “a la poca flexibilitat en la tria d’espectacles”. Jaume Arqué també va reclamar més música clàssica i més programació teatral i va criticar “la poca producció de teatre amater” que es fa a Badalona. “A banda del Círcol Catòlic, hi ha poques represent­acions amaters. S’ha de trobar una solució”, afirmava Arqué.

GUANYEN 6 DE 10

En l’àmbit teatral va rebre una Guineueta Marc Torrecillas amb les obres “Anna” i “Perfecte”, representades al Círcol Catòlic; la Companyia Màgic Empenta amb l’obra “Gritos, mujeres a través de la historia del teatro”; els actors de l’obra “Badalona, la mar d’històries” i a Xirriquiteula per la seva tasca amb el teatre infantil durant 25 anys. També va rebre una Guineueta el badaloní Lluís Fortuny, fundador del Cafè Teatre el Llantiol, un local de Barcelona que ha vist créixer dins les arts ecèniques al Màgic Andreu o El Tricicle. La Guineueta Honorífica aquest any se l’emporta el compositor Josep Soler, que durant gairebé 30 anys ha estat professor i director del Conservatori de Música de Badalona. En l’àmbit musical, els Amics del Teatre Zorrilla van premiar els cantaires de l’Orfeó Badaloní, entitat que enguany compleix 90 anys. Durant la Nt de les Guineuetes, es va fer un homenatge al fundador, Antoni Botey. Ho van fer a través d’una representació teatral a càrrec del grup de teatre de l’Orfeó i amb elcant dels Segadors que va comptar amb la col·laboració de diverses corals badalonines com el Cor Aurica o la Badalonense.