L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol. Foto: Aj. de Badalona

Els veïns de Badalona ja coneixen els noms dels membres que formaran part del nou govern del flamant alcalde Xavier García Albiol al capdavant del consistori. Entre els deu regidors hi ha quatre persones que ja van formar part de l’executiu municipal durant el mandat del popular del 2011 al 2015 i sis cares noves que s’estrenen al govern de l’Ajuntament.

El president del Grup Municipal del PP en el darrer mandat, Juan Fernández, torna a agafar una cartera al consistori, aquest cop, però, s’encarregarà de la regidoria d’Hisenda, Recursos Humans i Esports. Entre les cares conegudes, també repeteix Daniel Gracia, que serà el nou regidor de Via Pública, Medi Ambient, Sostenibilitat i Habitatge, i Rosa Bertran, que assumeix el departament de Comerç, Mercats i Consum. Ramón Riera aportarà la seva experiència al consistori badaloní -es va estrenar com a regidor el 1995- amb el repte de liderar l’àrea de Sanitat i un altre veterà com Miguel Jurado serà el nou encarregat de Serveis Socials i Participació a l’Ajuntament.

Entre les noves cares que formaran part de l’executiu hi ha la que va ser directora executiva del Grup Popular a Badalona, Irene González, que assumeix la regidoria de Seguretat, Protecció Civil i Convivència. En aquest mandat també s’estrenen Cristina Agüera com a cap del departament de Govern, Empresa i Ocupació; Rosa del Amo, que serà la nova regidora de Projecció de Ciutat, Comunicació i Turisme; Amanda Feria, que s’encarregarà de l’àrea d’Educació, Cultura i Joventut; i Flori Badia, que s’estrena com a regidora del grup municipal del PP amb la cartera de Ciutadania, Gent Gran i Dona.

Per la seva banda, Albiol assumirà juntament amb l’alcaldia les competències d’Urbanisme dins del nou govern al capdavant de l’Ajuntament de Badalona.