L’Ajuntament rep a la Colla en agraïment del seu esforç per promocionar la cultura popular durant 25 anys

L’Ajuntament va oferir dilluns una recepció a la Colla de Geganters de Badalona en motiu de la celebració del seu vint- i-cinquè aniversari. L’alcalde, Xavier Garcia Albiol, i la regidora de Cultura i Ciutadania, Montserrat Salgado, van voler agraïr l’esforç de l’entitat per preservar i promoure el patrimoni d’imatgeria existent a la ciutat i representant arreu de Catalunya el símbol de Badalona.

FIGURES POPULARS

La Colla compta amb nou gegants. Entre el grup, es troben les figures dels més antics de Catalunya: l’Anastasi i la Maria que amb 150 anys s’han convertit en els gegants més emblemàtics de la ciutat.

Però Jeroni i Badamar, també són una parella de gegants molt estimada ja que deuen el seu nom a un concurs fet entre els escolars de Badalona. Això si, se’ns dubte, la bella i temptadora gegantona Dimonieta s’enduu les ovacions de les dones al seu pas pels carrers ja que la idea general amb la que va ser creada va ser poguer ser portada per les fèmines de la Colla.

PROMOCIÓ

Amb les seves actuacions per Catalunya, la Colla Gegantera promociona la cultura popular, i en especial la dels gegants i nans de Badalona.