La brossa s’acumula a l’abocador il·legal. Foto: Montgat Net

Una entitat veïnal va denunciar la setmana passada la presència d’un abocador il·legal en uns terrenys a mig camí entre Tiana, Montgat i Badalona. A través de les xarxes socials, Montgat Net –una agrupació ecologista que organitza un cop al mes recollides de residus per les platges montgatines, entre altres iniciatives– va alertar de la situació d’aquest terreny limítrof entre les tres poblacions, on s’hi amunteguen grans quantitats de residus sense control.

Segons denuncien veïns de la zona, aquest abocador fa almenys una dècada que existeix i alguna de les deixalles ara denunciades porten gairebé tres anys a l’espai. “Fa uns anys van decidir posar cadenes per evitar que hi entressin els vehicles, però sempre les acabaven trencant”, explica Marta Soler, una de les membres de l’entitat i veïna del barri de les Costes de Montgat, un dels més propers al terreny afectat. Soler considera que la ubicació de l’espai dificulta que les administracions puguin prendre mesures per evitar nous abocaments, ja que es tracta d’un territori que pertany al municipi de Tiana, però que només té accés per a vehicles des de Montgat o Badalona.

Des de Montgat Net ja han presentat instàncies als tres ajuntaments afectats per denunciar el que podria esdevenir un delicte mediambiental i emplacen les autoritats a posar fi a la degradació de l’espai no només amb neteges puntuals sinó a la col·lació de guals per impedir-ne l’accés i de cartells informatius sobre les sancions.

A preguntes de Línia Nord, l’Ajuntament de Tiana ha assegurat que fa temps que treballen per solucionar la problemàtica i apunten que ja han fet fins a dos requeriments a la propietat perquè netegi l’espai i impedeixi amb algun element físic l’entrada de vehicles al terreny.