L’alcaldessa Marta Martorell, en una visita recent del conseller d’Interior. Foto: Ajuntament

L’alcaldessa de Tiana, Marta Martorell, va acusar sense proves una veïna pel llançament d’un tomàquet durant el pregó de la Festa Major de Sant Cebrià el passat 16 de setembre. Segons ha pogut saber Línia Nord, el Jutjat d’Instrucció número 1 de Mataró ha decidit arxivar la denúncia per un presumpte delicte d’atemptat contra l’autoritat i lesions lleus que atribuïa els fets a una jove del municipi perquè “no existeixen motius suficients per acusar-la”.

Martorell s’havia personat en el cas com a part interessada –ja que el llançament de l’objecte li hauria provocat una lesió lleu–, donant d’aquesta manera versemblança al relat de l’incident que figurava a l’atestat policial i que assenyalava com a responsable la veïna ara exculpada. La batllessa fins i tot va participar en un atestat ampliatori del cas posterior on figura com a denunciant.
En la seva interlocutòria, la jutgessa resol que la jove acusada va ser la persona que va convocar a través de les xarxes socials la concentració de protesta durant el pregó, però descarta la seva implicació en el llançament del tomàquet.

En un comunicat, el grup de suport a la noia denuncia que l’atestat policial conté “informacions errònies” i obvia el testimoni de diverses persones per fer casar el relat dels fets amb la implicació de la veïna, que en tot moment ha defensat que estava situada al cantó contrari de l’escenari des d’on es va produir el llançament. La nota va més enllà i considera que la denúncia és un “intent desesperat de fer callar qualsevol veu que no sigui complaent amb el govern local” i acusa l’executiu liderat per Martorell de no fer res per esmenar un atestat policial sense proves i per permetre que una veïna pogués arribar-se a enfrontar a pena de presó.