Albiol va tornar a tenir ahir Badalona pendent d’ell. Foto: PP

Doble amenaça, el mateix protagonista. Si la setmana passada supeditava el suport a la moció de censura al fet que els socialistes es retractin dels contactes amb ERC i ICV per formar govern, ahir es va centrar en com volen governar i amb quin projecte. I és que Xavier García Albiol està dominant l’escena i els tempos des del principi d’un serial que no haurien escrit ni els millors guionistes. Un cop més protagonista, mentre el PSC, que és qui va impulsar la moció de censura i qui si prospera haurà de governar la ciutat, manté un sorprenent perfil baix. Calculat o no, però baix.

A una setmana del Ple que ha de votar la moció de censura –20 de juny, 12 del migdia–, Albiol va tornar a tenir ahir Badalona pendent d’ell. En roda de premsa, va anunciar que el PP obre “un període de reflexió” fins dimecres que ve per valorar el sentit del seu vot. Ras i curt: la moció està, en aquests moments, en l’aire.

I és que l’exalcalde va retreure ahir als socialistes que no hagin donat explicacions sobre com pensen governar amb només tres regidors i va demanar que presentin un programa de govern per als onze mesos de mandat que s’obririen a partir del 20 de juny. “El que no farem és sortir d’una situació desastrosa per caure en un govern que vagi en la mateixa direcció que el que ens ha portat fins aquí”, va afirmar Albiol. “Sembla que vagin de farol”, va afegir el popular, utilitzant un terme que ja va escriure fa força dies Oriol Lladó (ERC) a Twitter i que ahir replicava també Jose Téllez (Guanyem) a les xarxes.

“Han de tenir molt clar que si la moció de censura tira endavant serà exclusivament perquè el PP haurà tingut com a prioritat treure la CUP, Guanyem i ERC del govern de la ciutat”, va afegir de totes maneres Albiol, fent equilibris per deixar totes les portes obertes després d’acusar d’“infantilisme” els socialistes.

DOMÈNECH APEL·LA A ICETA
Mentre Albiol acaparava les càmeres en la seva roda de premsa, el líder de Catalunya En Comú, Xavier Domènech, i el primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Gerardo Pisarello, es reunien a l’Ajuntament de Badalona amb l’alcaldessa Dolors Sabater per explicitar-li el seu suport.

“El PSC ha passat en poques setmanes de fer una moció de censura per fer fora Rajoy a pactar amb el PP més excloent d’Albiol”, afirmava Domènech, el qual convidava els dirigents socialistes, “els de Badalona però també els de Catalunya”, a “reflexionar”. “Aquestes actuacions són contradictòries amb l’entrada a una nova etapa de progrés”, argumentava. Iceta, però, de moment només ha parlat per dir “el PP sí, Albiol no”.

 

El tuit de Jordi
Serra sobre Albiol

Qui ha trencat el seu silenci aquesta setmana ha estat l’exalcalde socialista Jordi Serra. Ho ha fet a Twitter, on ha criticat les declaracions d’Albiol sobre l’Aquarius en les quals deia que “Espanya no es pot convertir en una ONG”. “El racisme és el màxim odi amb la mínima raó”, ha piulat Serra.