L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, en una imatge d’arxiu. Foto: ACN

L’executiu encapçalat per Xavier García Albiol ha suspès les reunions previstes que fan setmanalment els regidors del govern i de l’oposició a l’Ajuntament de Badalona. El govern local només ha mantingut en agenda les comissions informatives del ple d’octubre, que es van celebrar divendres passat, i que són obligatòries per llei. L’anul·lació de la resta de trobades coincideix en el temps amb l’esclat dels Pandora Papers, on el popular apareix vinculat amb una societat a Belize, un paradís fiscal de l’Amèrica Central.

Segons informa l’ACN, El mateix dimecres dia 13, quan esclatava la polèmica, el govern del PP ja va comunicat als grups de l’oposició la suspensió d’una comissió informativa extraordinària que s’havia de reunir aquell mateix dia i que havia de servir per celebrar un ple extraordinari, previst per aquest dilluns, i que tampoc s’ha acabat convocant.

Dijous s’ajornava, també sense una nova data, la reunió de seguretat amb l’oposició. “En els pròxims dies es tornarà a convocar una altra reunió”, es limitava a dir el govern. I també dijous s’ajornava “fins a nou avís” la comissió del Consell Escola Municipal, que evita de facto la convocatòria del Consell Escolar pel 21 d’octubre, com es preveia inicialment.

Aquest mateix dilluns, el govern popular de Badalona també ha anul·lat la celebració del Consell d’Administració de l’empresa pública Badalona Serveis Assistencials, encarregada de la gestió de l’Hospital Municipal de Badalona. S’havia de celebrar aquest dimecres i l’empresa comunica als grups que la suspensió és per causes “alienes” a la seva voluntat.