L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, a la sortida dels jutjats aquest dimarts. Foto: Jordi Pujolar / ACN

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha assegurat que desconeixia tota gestió relacionada amb les dues antenes de telefonia mòbil que es van instal·lar sense llicència el 2012 a l’edifici de la Guàrdia Urbana al Turó d’en Caritg. El jutge que instrueix la causa ha citat aquest dimarts al popular i al regidor d’ERC Oriol Lladó per declarar com a investigats per un presumpte cas de malversació urbanística i caudals públics.

“Són qüestions purament tècniques que no arriben a l’alcalde”, ha dit a la sortida dels jutjats l’alcalde, que ha afegit que mai va saber que les antenes -que van ser retirades finalment el 2019- no tenien llicència i que això tampoc s’havia denunciat abans: “Si ho hagués sabut, hauria demanat que ho subsanessin o que les retiressin”.

Albiol ha basat la seva defensa en el desconeixement de tràmits tècnics i administratius, des de la seva posició com a batlle. “Com a alcalde ho desconec, aquesta qüestió o qualsevol altra”, ha afirmat. En el moment dels fets, el popular també era, però, regidor de l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament, encarregada de la tramitació de les llicències. El popular també ha reconegut que sí que hi va haver unes queixes al voltant de les antenes, però relacionades amb les freqüències que emetien i no amb les llicències. Alguns sindicats van alertar que les freqüències eren superiors a les permeses, tot i que un informe tècnic posterior ho va desmentir.

SENSE PERMÍS
Segons l’alcalde, el consistori no va donar permís per a la instal·lació de les antenes i que les companyies “van entrar allà” sense demanar l’autorització municipal. A més de l’alcalde, també està investigat l’exregidor d’Urbanisme del govern de Dolors Sabater, Oriol Lladó, que també ha apel·lat al desconeixement davant el jutge.

“Aquest tema es despatxa amb mi una única vegada i és per comunicar-me que estava en vies de solució”, ha dit Lladó. Aquest cas també implica altres càrrecs del consistori, com el portaveu del PSC, Christian Carneado, que des de 2015 i fins al canvi de govern va ser gerent de l’empresa municipal d’Urbanisme, Engestur, i que ja va declarar el passat mes de novembre.