Imatge del ple extraordinari celebrat aquest divendres. Foto: Ajuntament de Badalona

Aquest divendres s’ha celebrat el ple extraordinari i urgent demanat per l’oposició de Badalona per reprovar el govern i exigir responsabilitats pel cas dels exàmens amb les respostes marcades de la Guàrdia Urbana. L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha negat que s’hagi produït cap irregularitat i ha assegurat que el govern local no hi ha tingut res a veure.

“Hi ha hagut una errada, no una irregularitat, que és diferent. No tinc dret a veure les preguntes abans i soc l’alcalde, la persona de màxima autoritat en aquesta ciutat. Saben que cap de nosaltres hem pogut participar ni hem pogut veure abans les preguntes”, ha assegurat Albiol.

Per la seva banda, la regidora de Recursos Humans, Eva Guillén, ha defensat que el procés selectiu s’ha fet amb totes les garanties i ha acusat la resta dels grups municipals de generar un conflicte inexistent. “L’oposició ja té una foto per emmarcar, el que fan és desprestigiar, atacar el departament de RH i crear un clima de sospita on no hi ha cap mena de polèmica.”

L’oposició lamenta la falta d’autocrítica

L’oposició ha retret al govern la manca d’autocrítica i el to en què s’ha dirigit Guillén a la resta de grups i ha lamentat que es negui la creació d’una comissió d’investigació per esclarir els fets.

“El que haurien de fer és demanar disculpes. Que hi ha una irregularitat és evident. El que s’ha de demostrar és si és intencionada o no. I si no ho és, millor per tothom. Hem demanat explicacions i ens hem endut una esbroncada. Estic convençut que al senyor alcalde ni li agrada la situació ni molt probablement comparteix aquest to que no ens ajuda en absolut”, ha declarat Fernando Carrera, líder del PSC.

“Demanem disculpes a tots els opositors, ja que l’alcalde no sembla disposat a fer-ho. El govern del senyor Albiol no assumeix la seva responsabilitat. És un fet molt greu que desprestigia l’Ajuntament i el cos de la Guàrdia Urbana. Han de ser capaços de lluir els èxits i assumir els seus errors”, ha afegit Alex Montornès, líder d’ERC.

La cap de files d’En Comú Podem, Aïda Llauradó, ha reiterat la necessitat d’investigar els fets perquè creu que hi ha indicis suficients per fer-ho. “El govern municipal hauria de ser el primer interessat a aclarir-ho”, ha assegurat.

“M’és igual si el que està ombrejat és correcte o és fals. El que certifica el notari és que hi ha hagut manipulació de la prova, perquè si està ombrejada vol dir que algú l’ha tocat. Això no s’ha d’investigar? No m’han contestat perquè van decidir deixar de fer el procés que fèiem que era garantia objectivitat i van passar a tenir la pregunta escollida cinc dies abans amb tots els riscos que això comporta”, ha dit per la seva banda la regidora de Guanyem, Dolors Sabater.