Albiol acta central

Albiol afirma que la seguretat serà la seva prioritat com a alcalde. Foto: Jordi Pujolar/ACN

Xavier García Albiol va fer ahir una demostració de força i va congregar 4.300 persones, segons els mateixos populars, al Parc del Turó Caritg per celebrar el seu acte central de campanya electoral. Una jornada en format de botifarrada que el PP ha utilitzat tradicionalment a Badalona i que, especialment enguany, ha estat un èxit.

El discurs d’Albiol va anar en sintonia amb els missatges que ha estat enviant els últims mesos, tant en declaracions a mitjans com a xarxes socials: demanar als ciutadans de diferents ideologies, especialment a socialistes i independentistes, fer un últim esforç que serveixi per assolir la majoria absoluta. La seguretat, com de costum, també va ser un dels temes principals.

“Si aconseguim un resultat espectacular, però ens quedem amb 13 regidors, la resta faran el mateix que venen fent des de 2015”, va afirmar el candidat del PP. La majoria absoluta només l’ha obtingut a Badalona el PSC el 1991.

Albiol promet anteposar Badalona als interessos del PP

En aquest sentit, Albiol va afirmar que si arriba a l’alcaldia prendrà decisions pensant en els interessos generals de Badalona i no tant en els que pugui tenir el PP en l’àmbit català o estatal. “No us sentireu decepcionats”, va prometre Albiol, que va dir que si governa “en quatre anys a Badalona no la reconeixerà ni la mare que la va parir”.

Albiol va insistir que la seva primera prioritat serà la seguretat. “Algú em pot dir si lluitar contra les ocupacions il·legals delictives és de dretes o d’esquerres?”, va preguntar-se el líder del PP. Les seves polítiques, va defensar, no tenen rerefons ideològic i són “necessitats” que té la ciutat.

L’acte central de la campanya d’Albiol a Badalona va comptar també amb la participació del vicesecretari general d’Organització del PP, Miguel Tellado, que va assegurar ser-hi “a títol personal” com a amic del candidat. Amb tot, Tellado va expressar el suport a Albiol “de tota la direcció” del partit.

Entre el públic assistent a l’acte també hi era el candidat del PP a Barcelona, Daniel Sirera; el secretari general del PPC, Santi Rodríguez, i l’expresident del partit a Catalunya, Alberto Fernández Díaz.