El serial dels mitjans públics sembla no tenir fi. Foto: Arxiu

Es preveia que el conflicte aniria per llarg però ha superat totes les expectatives. La disputa pel cessament d’Albert Fernández Saltiveri al capdavant de Badalona Comunicació ha viscut en els darrers dies episodis autènticament rocambolescos i, com ja comença a ser tradició a la ciutat, l’afer acabarà als jutjats.

Tal com avançava ahir El Punt Avui i ha confirmat a Línia Badalona la regidora Maritxu Hervás, l’Ajuntament impugnarà davant la justícia els acords de la junta general del passat 20 de gener, en la qual l’oposició va efectuar la reestructuració del consell d’administració i l’alcalde va anunciar que un dia abans Saltiveri havia dimitit –més tard afegiria que l’havia tornat a contractar com a “coordinador executiu” de la societat–. “Nosaltres estem actuant per garantir l’estabilitat d’un servei públic i ho estem fent conforme a la legalitat”, diu Hervás, mentre que l’oposició en bloc ho considera “una maniobra indecent” i remarca que “l’únic que busca Albiol és guanyar temps perquè amb tot plegat no pot aconseguir res més”.

Sigui com sigui, el que està clar és que Saltiveri continua al capdavant dels mitjans públics badalonins i que el consell d’administració que ha de servir per nomenar el nou conseller delegat –i que s’hauria de fer, per llei, abans de dissabte– té molts números de no celebrar-se si l’afer acaba als jutjats. I tot apunta que així serà, perquè si Albiol es fes enrere –poc probable–, hi podria acabar arribant per via de l’oposició, la qual ja està “explorant vies judicials per resoldre l’estancament”. El serial sembla no tenir fi.