L’exterior de l’antiga fàbrica Mobba. Foto: Anton Rosa

La fàbrica de la Mobba anirà a terra a l’abril. Així ho ha confirmat aquesta setmana l’alcalde Xavier García Albiol en una entrevista a Badalona Comunicació, on assenyala que en dos mesos presentaran el projecte de la fàbrica de creació en un altre espai de la ciutat com a alternativa per als artistes.

La decisió de continuar endavant amb la demolició de les instal·lacions –que el popular justifica per evitar “problemes legals” amb el propietari– ha aixecat polseguera perquè es produeix després que els grups de l’oposició forcessin al Ple de la setmana passada l’aprovació d’una moció per establir una moratòria en l’enderroc de la Mobba. “És habitual que l’alcalde obviï el que diu el Ple. Les promeses d’Albiol ja sabem com acaben, i les arts i la cultura no poden permetre’s més incerteses”, assenyalaven al respecte des de Guanyem.

Per la seva banda, els artistes segueixen apostant per una solució alternativa que permeti mantenir el projecte artístic sense haver de renunciar a la zona verda reclamada pels veïns. En aquest sentit, la campanya de recollida de firmes iniciada ja compta amb el suport de prop de 6.293 persones.