L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, davant la mirada del conseller d’Interior, Miquel Buch, després de la Junta Local de Seguretat. Foto: Jordi Pujolar / ACN

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha anunciat en la Junta Local de Seguretat celebrada aquest dilluns la seva intenció d’iniciar en els propers dies els tràmits per a la construcció d’una nova comissaria de la Guàrdia Urbana de Badalona al barri de Sant Roc. Segons ha explicat Albiol en la trobada a la qual també ha assistit el conseller d’Interior, Miquel Buch, l’equipament s’ubicarà al solar de l’antiga caserna dels Bombers, a l’avinguda Marqués de Mont-Roig del municipi i la previsió del govern local és que entri en funcionament abans que acabi el mandat, l’any 2023.

Aquesta comissaria -tal com s’ha detallat en l’atenció a mitjans i recull l’Agència Catalana de Notícies (ACN)- donaria servei en exclusiva als barris “conflictius” de la zona sud i, segons Albiol, preveu també reservar un espai perquè hi puguin treballar altres cossos policials en especial els Mossos d’Esquadra, responsables de la seguretat ciutadana. La nova seu policial a Sant Roc és una de les velles promeses que el popular va provar de materialitzar el 2011, quan va col·locar un mòdul prefabricat de manera provisional al barri. “Era un primer gest d’acord amb les possibilitats del moment”, ha recordat l’alcalde, que ara estudia recuperar aquest mòdul de la plaça Camaron per tornar-lo a adequar com a punt de referència de la Guàrdia Urbana a la zona.

UNITAT OMEGA I NOVES PROMOCIONS
Albiol també ha volgut recriminar als alcaldes que l’han precedit la decisió de desmantellar la polèmica unitat Omega de la Guàrdia Urbana, una unitat d’actuació ràpida que el propi popular assimila als antidisturbis i que, tal com ja va anunciar fa un parell de setmanes, tornarà a posar-se en funcionament previsiblement a la tardor, quan “arribi el material” necessari per a la realització del servei.

Per la seva banda, el conseller Buch s’ha compromès a ampliar el nombre d’efectius dels Mossos d’Esquadra destinats al municipi, tal com ja va fer fa unes setmanes a la Junta Local de Seguretat de Santa Coloma de Gramenet. “Estem millor que la resta de Catalunya, però no estic satisfet i no en tinc suficient”, ha apuntat Albiol al respecte. En relació amb les dades sobre els fets delictius, Buch ha explicat que s’han reduït en un 4,4% respecte a l’any anterior. Els delictes més comuns són els furts i les estafes, que sumats representen gairebé la meitat dels fets delictius que tenen lloc a Badalona.