A comptagotes i a través de les xarxes socials oficials de l’Ajuntament de Badalona. Així es van anar coneixent els noms i les competències dels 11 regidors i regidores del nou govern del PP durant el cap de setmana passat. Un govern amb càrrecs que s’estrenen i altres que repeteixen i que recuperen part de les atribucions que ja van ostentar durant el mandat popular del 2011 al 2015.

El nou govern municipal, que segons el mateix Albiol “combina experiència en la gestió i una professionalitat contrastada”, s’estructura en cinc grans àmbits i manté la descentralització dels sis Districtes de la ciutat.

Com ja va passar el 2011, l’alcalde també es queda les competències d’Urbanisme i tindrà l’adscripció de l’empresa Marina Badalona SA. La seva mà dreta serà Juan Fernández, el president del grup municipal del PP, que passa a ser primer tinent d’alcalde de l’àmbit d’Hisenda i Serveis a les Persones. Portarà directament Hisenda, Recursos Humans i Esports i d’ell dependran Ramon Riera (Sanitat i Salut Pública), Miguel Jurado (Serveis Socials –que perd pes– i Participació) i Amanda Feria (Cultura, Educació i Joventut).

La mà esquerra d’Albiol serà la segona tinent d’alcalde, Cristina Agüera, cara nova i actual portaveu dels populars al plenari que s’ocuparà de l’Àmbit de Govern, Promoció Econòmica, Ciutadania i Igualtat. Serà l’encarregada de coordinar Rosa Bertran (Comerç, Mercats i Consum), Rosa del Amo (que estrena la nova regidoria de Projecció de Ciutat, Comunicació i Turisme) i Flori Badia (Ciutadania, on s’inclou Gent Gran i Dona).

“DONA”, DINS DE CIUTADANIA
Precisament, aquest concepte de “Dona” i la seva inclusió a l’àrea de Ciutadania juntament amb Gent Gran ha aixecat les primeres crítiques de l’oposició, que hi veu un retrocés en la lluita feminista, si bé finalment la paraula “Feminismes” apareix a la regidoria d’Empresa, Ocupació, Govern i Feminismes que ostenta Agüera a banda de coordinar tot aquest àmbit.

El tercer tinent d’alcalde serà Daniel Gracia, que repeteix al capdavant de l’àmbit de Territori i Sostenibilitat. D’ell dependran les carteres de Via Pública, Medi ambient, Mobilitat i Habitatge, i també tindrà l’adscripció de l’empresa Engestur.

Per últim, Irene González, molt propera a Albiol, serà la quarta tinent d’alcalde i s’encarregarà de l’àmbit de Seguretat, Protecció Civil i Convivència, així com de l’adscripció del Consorci Badalona Sud. Ella controlarà la Guàrdia Urbana i liderarà, doncs, un dels temes estrella d’Albiol: la seguretat.

Pel que fa als districtes, Rosa Bertran serà la responsable del Districte 1; Amanda Feria del 2; Cristina Agüera del 3; Miguel Jurado del 4; Flori Badia del 5 i Irene González del 6. Així doncs, només dues tinents d’alcalde tindran responsabilitats específiques de Districte. Fernández i Gracia en queden alliberats.

TRES GRANS OBJECTIUS
Tot plegat amb la intenció, tal com ja va avançar Albiol al ple d’investidura, de conformar un govern que tindrà tres eixos d’acció: donar resposta a la crisi provocada pel coronavirus en els vessants sanitari, econòmic i social; “recuperar els serveis bàsics de la ciutat” –amb el manteniment de la via pública i la seguretat al capdavant– i “dissenyar, planificar i projectar la ciutat amb un horitzó de 10 anys”, amb la C-31 i el Canal del Gorg com a reptes principals.