La fotografia de l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, passejant que ha encès la polèmica. Foto: @Albiol_XG

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, va desfermar la polèmica a les xarxes socials dissabte per un possible incompliment del confinament municipal. En una publicació a Instagram, el popular assenyalava que havia passat el matí fent una “passejada a marxa ràpida fins al port del Masnou” per completar un circuit de set quilòmetres. Es dona la circumstància, però, que Badalona i el Masnou no són municipis limítrofs –hi ha Montgat al mig– i, per tant, tot i estar practicant esport no podria haver-hi anat per les restriccions de mobilitat que s’apliquen el cap de setmana.

La publicació s’ha fet viral a les xarxes i les crítiques dels grups de l’oposició han precipitat la rectificació de l’alcalde que -després d’esborrar-la- ha explicat en un missatge a Twitter que la fotografia l’ha publicada abans d’iniciar el recorregut i que finalment només ha anat fins a Montgat perquè s’ha adonat que no podia desplaçar-se fins al port del Masnou.

Des de l’oposició han carregat durament contra el popular per la polèmica. El portaveu del PSC, Christian Carneado, ha acusat Albiol de “fer ostentació” d’haver-se saltat el confinament municipal i la líder dels comuns, Aïda Llauradó, ha qualificat d'”inacceptable” la sortida matutina del batlle. “Malament l’alcalde si no té clar les normes Covid-19 fins a arribar a Montgat. Però el símptoma més clar que no hi ha projecte polític a Badalona és que això sigui el debat central d’un dissabte de novembre amb la que ens està caient. Aixequem la mirada i treballem pels badalonins”, assenyalava al respecte el portaveu d’ERC, Alex Montornès.