Albiol

Albiol va arrassar diumenge i es va enfilar als 18 regidors. Foto: ACN

El flamant guanyador de les eleccions badalonines, el popular Xavier García Albiol, ha assegurat que després de l’espectacular majoria obtinguda diumenge es veu “com a mínim quatre anys d’alcalde de Badalona” i ha deixat clar que aquesta és la seva “il·lusió” i el seu “projecte”.

D’altra banda, Albiol considera que la convocatòria d’eleccions espanyoles anticipades “obeeix a un exercici d’autodefensa” del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. En declaracions als mitjans fetes ahir abans de participar en la Junta Directiva estatal dels populars a Madrid, Albiol va afirmar que la pèrdua d’alcaldies i autonomies per part del PSOE significarà un “corrent intern contra la seva persona” i per això, abans que passi, Sánchez ha actuat anunciant els comicis del 23J.

El futur alcalde de Badalona ha assegurat que, d’una banda, això és “bo perquè posarà punt final a una etapa que és millor oblidar” –la de la coalició PSOE-Unides Podem–, però de l’altra, ha dit que “convocar eleccions en ple estiu no sembla la millor de les idees”.