Mentre Camacho parlava ja es distribuïen les botifarres amb seques. D.G.A.

“Los problemas de Badalona tienen que ver con una mala gestión, no con ideologias”. Aquesta va ser la principal argumentació del candidat popular a les properes eleccions municipals, Xavier Garcia Albiol, per demanar un “vot pragmàtic” i convidar a ciutadans que sempre han votat un altre partit a que ara li facin costat a ell. Albiol va dir aquestes paraules en l’acte principal de campanya que va tenir lloc diumenge passat a la plaça Trafalgar. Acompanyat per la plana major del PP a Catalunya, entre els que destacaven l’alcaldable per Barcelona, Alberto Fernández Díaz, i la presidenta del partit, Alícia Sánchez Camacho, i per prop de 2.000 simpatitzans, a una setmana de les eleccions Albiol va estendre la mà a tots els votants i va esmentar concretaments els de CiU, formació amb què admet que tenen diferències en qüestions de llengua i sobiranisme.

DE NOU, ELS IMMIGRANTS

A part d’aquest missatge, el candidat badaloní va tornar a incidir amb les propostes que li han fet guanyar notorietat tant a Badalona com a la resta de l’estat, i va recordar que si és alcalde retirarà els ajuts als immigrants incívics, a qui pensa pressionar policialment. Es va defensar dels qui l’acusen de xenòfob i va justificar el seu discurs per motius de “supervivència”. Tot i mostrar-se satisfet per la gran afluència de públic que va ompliar la plaça Trafalgar, va reconèixer que encara “no hay nada ganado”, i va instar els presents a parlar amb amics i familiars per aconseguir que el dia 22 hi hagi “un canvi a Badalona”. Tot i que els agraiments inicials i finals del discurs van ser en català, quasi tot el parlament d’Albiol va ser en castellà, i les propostes més aplaudides per l’audiència van ser les relacionades amb la immigració.

CAMACHO I DÍAZ

Els dos líders populars es van dedicar a llorar la feina feta a la ciutat per Albiol i les seves propostes en matèria d’immigració. Camacho va reiterar que el vot del 22-M és pragmàtic i no ideològic, i va prometre que el PP prohibirà el burka, tot i que Albiol no va fer esment d’aquesta promesa