Recollida de firmes a les portes del CAP Bufalà-Canyet per evitar la centralització del servei de Pediatria. Foto: AVV Bufalà

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha sol·licitat formalment al Departament de Salut de la Generalitat que mantingui el servei de pediatria al Centre d’Assistència Primària (CAP) de Bufalà-Canyet. En una carta dirigida a la consellera Alba Vergés, el popular li trasllada les demandes veïnals -que compten amb el suport unànime de la resta de grups municipals- i li demana reconsiderar la decisió de traslladar l’atenció pediàtrica al CAP del Doctor Robert del barri centre.

“És important que el servei de pediatria no desaparegui definitivament del CAP d’un dels districtes amb més població infantil de la ciutat”, apunta Albiol en la carta, on remarca que la petició de mantenir el servei compta amb l’aval de veïns i usuaris, que ja van organitzar una recollida de firmes contra la desaparició de l’assistència pediàtrica.

El passat juliol, les diputades d’En Comú Podem Susana Segovia i Marta Ribas ja van portar al Parlament en forma de proposta de resolució la desaparició del Servei de Pediatria del CAP Bufalà-Canyet després que la Generalitat anunciés oficialment la centralització d’aquesta especialitat al CAP del Doctor Robert. Segons assenyalava la formació en un comunicat, aquesta decisió implica allunyar aquest servei de les famílies que resideixen als barris de Bonavista, Canyet, Bufalà i part del de Montigalà-Batllòria.