Dos agents de la Guàrdia Urbana de Badalona a la platja en una imatge d’arxiu. Foto. Aj.

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha demanat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) una reunió per coordinar estratègies davant possibles aglomeracions nocturnes a les platges un cop finalitzat l’estat d’alarma. En una carta dirigida a la presidenta de l’ens i alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el popular proposa organitzar una trobada amb tots els responsables dels municipis metropolitans amb costa per consensuar mesures que evitin aquest possible “caos”, com podria ser l’ampliació de l’horari d’obertura dels locals de restauració.

Albiol considera que les mesures vigents de limitació horària de bars i restaurants podrien provocar situacions “complexes” amb la fi de l’estat d’alarma i del toc de queda nocturn, que previsiblement tindrà lloc el pròxim 9 de maig. “Aquest fet acabarà provocant una situació d’enorme complexitat en els carrers i, de manera molt especial i concreta, en les platges. Els municipis metropolitans que tenim platja hauríem de coordinar accions i mesures a fi d’evitar situacions i mesures contradictòries”, assenyala el batlle del PP en la carta.

Per evitar aquest “caos”, l’alcalde badaloní veuria amb bons ulls consensuar un acord entre poblacions per sol·licitar a la Generalitat de Catalunya un canvi en les actuals limitacions per ampliar l’horari d’obertura dels locals de restauració.