L’alcalde Xavier García Albiol en l’acte d’homenatge d’aquest dijous. Foto: Aj.

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, impulsarà la construcció d’un monument en record a les víctimes que ha deixat la pandèmia del coronavirus a la ciutat. Així ho va anunciar aquest dijous en un acte d’homenatge a tots els treballadors essencials que han estat en primera línia en la lluita contra la malaltia celebrat al Teatre Zorrilla.

La nova figura s’ubicarà de manera permanent en la futura plaça dels Jardins de Ca l’Amigó, a tocar de l’Hospital Municipal de Badalona, i servirà com un record als més de 400 veïns que han perdut la vida pel virus i com un símbol de gratitud per la tasca desenvolupada pels professionals que han ajudat a combatre la pandèmia. Segons va avançar el mateix batlle en el seu discurs, el monument consistirà en unes mans entrellaçades.

“En nom de la ciutat de Badalona, i de manera solemne, us vull donar les gràcies pel vostre esforç, per la vostra lluita i, sobretot, per salvar les nostres vides, fins i tot en ocasions arriscant la vostra”, assenyalava Albiol dirigint-se als diferents col·lectius presents en l’acte d’homenatge, que va estar presentat pel meteoròleg badaloní Tomàs Molina i que va comptar amb representants de Badalona Serveis Assistencials (BSA), de Can Ruti, de l’Atenció Primària o de Grup La Pau, entre molts altres.