Albiol

Albiol ha fet història a Badalona. Foto: ACN

Xavier García Albiol serà el pròxim alcalde de Badalona a partir del 17 de juny, quan es constitueixen els nous ajuntaments. Per primera vegada en dotze anys no hi haurà sorpreses ni girs de guió al ple d’investidura després que el PP hagi trencat tots els rècords de la història de la democràcia a la ciutat, obtenint 18 dels 27 regidors.

Albiol atribueix l’èxit a la transversalitat del Badalonisme: “Em vaig presentar amb un projecte que esborrava fronteres ideològiques”, ha dit. Els resultats d’aquest diumenge, ha afirmat Albiol, demostren que “molts veïns que no simpatitzen amb el PP hi han confiat” i els ha promès resultats: “Gràcies pel vot de confiança. Podeu tenir la seguretat que no us decebré”, ha exclamat.

La nova oposició fa autocrítica: “No hem sabut transmetre el missatge”

El bloc d’esquerres de Badalona ha fet autocrítica després de la desfeta electoral d’aquest 28M. PSC (4), ERC (2), En Comú Podem (2) i Guanyem (1) sumen, entre tots quatre, 9 regidors, la meitat dels que ha aplegat el líder popular, que ha superat amb escreix la majoria absoluta.

Tots plegats han fet autocrítica per no haver sabut traslladar a la població l’obra de govern i el seu missatge en campanya. El més dur amb ell mateix ha estat el fins ara alcalde de Badalona i candidat del PSC, Rubén Guijarro: “Segurament no he estat el millor alcalde ni el millor candidat”, ha afirmat davant la militància.