Xavier García-Albiol ha lamentat la situació d’una veïna de Badalona a qui li han ocupat el pis. Albiol ha exposat en un comunicat el fet que aquells que ocupen un pis passin a tenir “tot un seguit de drets, com si fossin els propietaris, mentre que els autèntics propietaris han de passar per un calvari fins que veuen solucionada la situació”. Per l’alcalde badaloní aquestes situacions demostren que “l’actual legislació és un disbarat”, i per aquesta raó “s’han d’emprendre de forma urgent modificacions legals que puguin donar solució a aquest problema”, ha indicat.

XARXA ORGANITZADA

García-Albiol ha denunciat que “en l’actualitat, existeix una xarxa organitzada que actua ocupant habitatges a les poques hores que aquestes hagin estat embargades per una entitat bancària i els seus propietaris desallotjats”. En el cas de Badalona, “aquests pisos són ocupats, normalment, per persones de nacionalitat romanesa”, ha afirmat.

L’alcalde del PPC recomana als veïns de la ciutat que avisin a l’ajuntament quan tinguin coneixement ocupació, “amb l’objectiu que la Guàrdia Urbana pugui desallotjar la casa ocupada amb caràcter d’urgència i evitar que els ocupants il·legals s’estableixin”.