La família de Lourdes Gimenez. Foto: Change.org

Nova data per al desnonament de la família de Santa Coloma de Gramenet que va iniciar una campanya de recollida de firmes per aconseguir un lloguer social. La previsió era que Lourdes Gimenez –mare de tres nens de 4, 5 i 16 anys– hagués d’abandonar casa seva aquest 14 de gener, però la mediació d’entitats com la secció local de la PAH ha permès ajornar el llançament, que tindrà lloc el pròxim 25 de febrer.

Gimenez va començar la petició fa prop de dos mesos, quan es va decidir a explicar el seu cas a través de la plataforma Change.org per intentar aconseguir a la desesperada un lloguer social per evitar el desnonament. “Entenem perfectament que la propietària del pis també necessita els diners per viure i nosaltres no podem pagar-li. Només demanem que ens concedeixin un habitatge de lloguer social on poder anar a viure quan ens desnonin”, assenyalava la dona aleshores, afegint que la seva família perdria els més de 46.000 euros que ha invertit entre l’entrada i les mensualitats del pis on actualment resideix.

El seu cas ha tingut gran èxit a la plataforma, on va camí de superar les 130.000 firmes i on desenes de persones han deixat els seus missatges de suport. Des de la PAH de Santa Coloma asseguren que la situació en la qual es troba aquesta família és especialment “complicada” perquè el propietari del pis on resideixen no és un gran tenidor i emplacen el consistori encapçalat per Núria Parlon a implicar-se en el cas posant sobre la taula una alternativa social per als veïns afectats.