Llauradó Pérez

Aïda Llauradó i Laura Pérez, regidores de Feminismes i LGTBIQ+ de Badalona i Barcelona, respectivament, a la Trobada Feminista d’En Comú Podem. Foto cedida

Posar en valor les transformacions del municipalisme feminista per fer avançar en drets totes les dones des de les ciutats. Això és el que van fer les comuns Aïda Llauradó i Laura Pérez, regidores de Feminismes i LGTBIQ+ de Badalona i Barcelona, respectivament, en la Trobada Feminista que va celebrar aquest cap de setmana En Comú Podem en el marc del 8 de març a la plaça Antònia Boada de Bufalà.

La formació morada va voler parlar de l’actualitat feminista, marcada per la importància del consentiment i del desig, així com del “només sí és sí”, davant l’allau de feminicidis, violacions i agressions masclistes.

Llauradó va reivindicar les polítiques feministes encapçalades pel govern d’Ada Colau a Barcelona, amb Pérez al capdavant de la regidoria de Feminismes durant aquests últims 8 anys, i les polítiques impulsades pel Ministeri d’Igualtat, amb la ministra Irene Montero, en defensa dels drets de les dones.

De fet, En Comú Podem ha penjat diverses pancartes a tota la ciutat sota el lema “el nostre cos, la nostra decisió”, que va acompanyar l’acte, perquè “és un bon moment per reivindicar la victòria recent per al moviment feminista com és la nova llei de l’avortament i la derrota del recurs del Partit Popular després d’intentar limitar aquest dret”, en paraules de Llauradó. “La societat no permetrà ni un sol retrocés pel que fa als drets de les dones, per això l’altre dia la manifestació unitària del 8-M a Badalona va ser un èxit”, va afirmar la líder dels comuns a Badalona.

Per la seva banda, Pérez va parlar de la importància de tenir un govern que faci polítiques feministes efectives i amb perspectiva de gènere. “Per això és molt important que, després de les eleccions municipals, a Badalona tinguem una alcaldessa com Llauradó”, va dir Pérez.

L’acte va acabar amb un sorteig de joguines sexuals que es van entregar al final de la Trobada Feminista, que va comptar amb música i un pica-pica obert al veïnat del barri.